Danske Bank ny sponsor till Sveriges Schackförbund

Publicerad 29 augusti, 2024 av Ingemar Falk

Sponsoravtalet är påskrivet och klart. På bilden: Peter Bergström, Sveriges förbundskapten i schack, Oskar Lindberg, som ansvarar för Corporate Loans för Danske Bank i Sverige, Joacim Nässén, Danske Banks chef för storbolagssegmentet i Sverige och Håkan Jalling, ordförande i Sveriges Schackförbund. Foto: Sveriges Schackförbund

Danske Bank är ny sponsor till Sveriges Schackförbund. Ett sponsoravtal har skrivits mellan parterna och Danske Banks första insats för svenskt schack blir att stötta det svenska landslaget under OS i Budapest 10–22 september. I truppen ingår lag i både damklassen och öppna klassen.

– Danske Bank är optimistiska och stödjer helhjärtat det svenska schacklandslaget. Vi hoppas att vår support kan bidra till att laget når nya höjder och uppnår framgångar i Schack-OS 2024. Vi tror starkt på lagets förmåga och ser fram emot att följa deras resa, säger Oskar Lindberg som ansvarar för Corporate Loans för Danske Bank i Sverige.

Oskar Lindberg ser många kontaktpunkter mellan schack och det arbete Danske Bank strävar efter inom sin bransch.

– Schack och Danske Bank delar en passion för strategi, innovation och att utveckla talanger. Precis som i schack, där varje drag kräver noggrann planering och förutseende, strävar Danske Bank efter att strategiskt navigera i den finansiella världen för att skapa bästa möjliga värde för våra kunder och samhället, säger han.

Vilka fördelar ser Danske Bank med att sponsra Sveriges Schackförbund?
– Genom att sponsra Sveriges Schackförbund ser Danske Bank en unik möjlighet att engagera och inspirera både nuvarande och framtida kunder samt medarbetare genom att stödja en sport som värdesätter intellektuell skärpa och strategiskt tänkande. Detta partnerskap stärker även vår närvaro och varumärkesmedvetenhet i Sverige.

Har du egen erfarenhet av att spela schack?
– Jag spelar schack då och då med vänner och familj men på en högst amatörmässig nivå. Det är roligt – så länge man inte förlorar då! skrattar Oskar Lindberg.

Sveriges Schackförbund ser med entusiasm fram emot att ha Danske Bank som sponsor.

– Det känns fantastiskt att Danske Bank vill sponsra oss. Danske Bank är ett starkt och välkänt varumärke, och företaget jobbar mycket med strategier och utveckling för att nå framgång. Precis det också schackspelare gör, säger Sveriges Schackförbunds ordförande Håkan Jalling.

Han fortsätter:

– Som Oskar Lindberg på Danske Bank säger så finns det många beröringspunkter mellan den finansiella världen och schack. Jag är övertygad om att vi kommer att kunna dra nytta av varandra i denna gemensamma resa vi startar nu.

Mer om Danske Bank