Nu öppnar anmälan till skoltävlingen Yes2Chess

Publicerad 3 september, 2024 av Ingemar Falk

Anmälan till skoltävlingen Yes2Chess är öppen mellan 1 september och 15 oktober.

Nu är det dags för Sveriges skolklasser att anmäla sig skolschacktävlingen Yes2Chess som arrangeras av Sveriges Schackförbund. Var ute i god tid för att säkra en plats, slussarna för anmälan är öppna från den 1 september till den 15 oktober.

Yes2Chess är en lagtävling för skolschackklubbar och spelas i fyra olika grupper: lågstadiet, femteklassare, sjätteklassare och högstadiet. För elever i årskurs 4 väntar i stället Schackfyran som du kan läsa mer om här.

Priset för lågstadiet i Yes2Chess är ett skolbesök av astronauten Christer Fuglesang och för de andra tävlingarna i Yes2Chess är prissumman 50 000 kr.

Anmälan sker under höstterminen 2024 och turneringen spelas sedan online på Sveriges Schackförbunds egna spelplattform på yes2chess.se under vårterminen 2025. Turneringen inleds med ett gruppspel med fyra lag i varje grupp. Därefter går de bäst placerade vidare till en serie utslagsmatcher tills endast fyra lag återstår. Dessa fyra lag gör upp i en final i slutet av vårterminen.

Anmälan öppnade 1 september och deadline är den 15 oktober, då ska styrelsemedlemmar senast vara inlagda. Underskrivna dokument måste vara SSF tillhanda senast den 15 november för att ditt skollag ska bli inlottat i turneringen.

Spelstart är direkt efter jullovet vårterminen 2025.

Läs mer på Yes2Chess.se under rubrikerna ”Regler” och ”Spelinstruktioner”.

Steg för steg: 1) Starta skolschackklubb 2) Läs reglerna 3) Anmäl ditt lag