Lars Schandorff gör intressant start i Kvibergspelen

Publicerad 5 september, 2019 av Ingemar Falk

Stormästaren Lars Schandorff spelar i Kvibergspelen 27–29 september. Foto: Lars OA Hedlund

LÄS MER: [All viktig info inför Kvibergspelen] [Inbjudan] [Anmäl dig] [Anmälda spelare]

54-årige danske stormästaren Lars Schandorff, Malmö AS, gör en intressant start i Kvibergspelen, den andra deltävlingen i Svenskt Grand Prix i schack. Schandorff har inför GP-turneringen i Göteborg endast spelat sju rankade partier de senaste 18 månaderna. På anmälningslistan har han hittills bara två högre rankade stormästare framför sig: Tiger Hillarp Persso och Erik Blomqvist.

Arrangerande SS Manhem meddelar också om en hel del viktig info till dig som förbereder att anmäla dig. De viktigaste punkterna är brutna verksamhetsår som gör att det blir svårt att anmäla sig, och om boendet som det kan bli stor brist på då Bokmässan arrangeras i Göteborg samtidigt. Det gäller att vara ute i tid:

Här är mer information till spelarna som också fins att läsa på Kvibergspelens hemsida:

Brutna verksamhetsår:

Nu är det nytt verksamhetsår för Manhem (20190901-20200831) och troligen en del andra klubbar. Det innebär att för berörda klubbar nollställs listan över medlemmar och man kan inte anmäla sig till tävlingar. Kontakta er klubb om detta är ett problem och var med på att för varje spelare en klubb lägger in som medlem blir klubben (utan ångermöjlighet) skyldiga att betala några hundra kronor till SSF; så var beredda att betala medlemsavgift för det nya verksamhetsåret till klubben i rimlig tid efter denna kontakt.

Hotell och boenden:

I och med att bokmässan går samma helg som Kvibergspelen (Nordens största kulturevenemang sägs det) är hotellrum och liknande inte nödvändigtvis lika lätta att hitta som tidigare år. För boendeidéer kolla gärna bokningssidor som booking.com (nedan) och liknande. Än så länge (20190823) finns även ett antal rum för schackspelare kvar på hotellet i anslutning till spellokalen. Från inbjudan: Kviberg Park Hotel & Conference erbjuder:Enkelrum 1095 kr/ dubbelrum 1195 kr. Priserna gäller per rum och natt inklusive frukost t o m 13 sept. Ange ”49144” vid bokning 031-395 11 00/ meeting@kvibergparkhotell.se
OBS notera att vissa av boendena på länken nedan ligger ganska långt från spellokalen. För att se hur kollektivtrafik är se Västtrafik. https://www.vasttrafik.se/

Boenden Göteborg 27-29 september via booking.com och Airbnb.

Bokutlottning

Kvibergspelen går som bekant den 27-29/9. För att premiera de som anmäler sig tidigt kommer det hållas en bokutlottning för de som anmält sig och betalt innan den 13/9. Tre schackböcker lottas ut. Två till deltagarna i huvudturneringen och en till deltagarna i lilla-turneringen. De kan sedan hämtas i Kvibergspelens kansli under tävlingen.

Efter den 13/9 blir startavgiften 100 kronor dyrare också.