Jung Min Seo nordisk mästare i schack

Publicerad 14 augusti, 2024 av Ingemar Falk

IM Jung Min Seo hade all anledning att le under Trondheimturneringen Lewis chess legends som också var öppet nordiskt mästerskap. Han segrade i sista ronden och vann både hela tävlingen och blev nordisk mästare. Foto: Anniken Vestby/www.lewischesslegends.com

SK Rockadens Jung Min Seo vann SM 2021. Nu kan han skriva in ytterligare en tung titel i sitt cv. På onsdagen blev han nordisk mästare efter att ha besegrat danske stormästaren Boris Chatalbashev i sista ronden.

Det var en mäktig spurt som tog Jung Min Seo till guldet. Han vann nämligen alla fyra sista partierna i turneringen, och hann precis ifatt toppspelarna inför den sista ronden.

Ratingfavoriten Jon Ludvig Hammer hade bättre särskiljning inför sista ronden, men då han nöjde sig med en 16-dragsremi i slutrundan fick Jung Min Seo läget. Och svensken slog till när det som bäst behövdes. I 52:a draget var partivinsten och NM-segern klar.

Jung Min Seo blev en värdig mästare, och hade en ratingprestation på hela 2614.