Schackfyran, tjejschack och stor JGP-tävling – det händer i Stockholm

Publicerad 13 september, 2024 av Ingemar Falk

Schackfyranjubel med TV4-reportern Carolin Björnerhag och eleverna från Visättraskolan i Huddinge i Stockholmstävlingen i våras. Foto: Ingemar Falk

Det har kommit flera nyheter från Stockholms Schackförbund under veckan.


Schackfyran i Globen Annexet

Det är nu klart att Schackfyrans Stockholmsfinal återigen kommer att spelas i Globen Annexet, där tävlingen i våras blev en stor mediasuccé. Speldatumen blir 1–3 april 2025, och både Schackfyran och Schack56an ska avgöras under tre intensiva schackdagar. Mer info.


Över 200 anmälda till Kristallens Junior-GP

Stockholms junior-GP-tävlingar fortsätter att samla stora skaror barn och ungdomar. Kristallens JGP som spelas lördagen den 14 september passerar 200-gränsen i antalet anmälda i år. Med det höga anmälningstrycket de senaste åren har tävlingen nu flyttats till större lokaler i Åsö grundskola på Södermalm. Mer info och sista anmälan.


Ny termin med Tjejschack i Stockholm

Tjejschack i Stockholm startar en ny termin. Projektet drivs av Wasa SK med stöd från Sveriges Schackförbund, Stockholms Schackförbund, Schackakademien och privata donationer. Tjejschack i Stockholm har tidigare letts mycket framgångsrikt av Alice Ruud, och i år tar Valerie Ghimessy över. Första träffen sker på Norra Real den 17 november. Kurserna är öppna för alla schackintresserade tjejer i Stockholm. Mer info och inbjudan.

Valerie Ghimessy. Foto: Lars OA Hedlund

Stockholmsschack.se