aug 192019
 

Michael Wiedenkeller vann Göteborg Open och Hugo Lindgren segrade i Lilla Göteborg Open. Foto: Lars OA Hedlund

SLUTRESULTAT: [Göteborg Open] [Lilla Göteborg Open]
BILDER: [Göteborg Open] [Lilla Göteborg Open]

Med tanke på att formatet i Göteborg Open var precis som en GP-turnering skulle det vara intressant att se hur Michael Wiedenkeller, Rockaden Stockholm, skulle klara sig om han gjorde en ordentlig satsning i Svenskt Grand Prix.

För i Göteborg Open var det han som blev kung.

Wiedenkeller har dragit Th8 och hotar matt med Ta8 i nästa drag. Jung Min Seos kung tvingas backa tillbaka till a7 med remischackar som följd.

Det blev dock ett maratonparti på 73 drag i sista ronden som avgjorde till Wiedenkellers fördel. Han låg två bönder under i ett tornslutspel mot Jung Min Seo – som tidigare i veckan tagit stormästarnorm – men lyckades ändå bärga remi.

Jung Min Seos kung fastnade i högen av egna bönderna och sitt eget torn, och fick lov att gå med på remischackar för att inte bli matt.

Tvåa i Göteborg Open blev IM Petro Golubka, Växjö. Golubka tog liksom Wiedenkeller 6,5 poäng, men hade sämre särskiljningspoäng.

Lilla Göteborg Open avgjordes också på söndagen. Där blev det seger för Hugo Lindgren, Kålltorps SS.

Göteborg Open innebar slutpunkten för Manhems schackvecka som blev en stor framgång för SS Manhem och Göteborgs schackförbund med sponsorerna Härryda kommun, Pelaro billeasing, Nordstan och Schackakademien. Under den dryga veckan samlades ett stort antal deltagare, och det skapas intresse i hela Schacksverige.

Det kändes verkligen att det var schackparty i Göteborg!