Nov 182018
 

Foto: Worldchess.

Vad ska till för att dödläget i VM-matchen 2018 ska brytas? Liksom de sex första partierna slutade det sjunde med remi och precis när vi hade fått upp hoppet om att matchen var på väg att tända till så bjöd Magnus Carlsen, för dagen med vit andra gången i följd, och Fabiano Caruana på ett nytt sömnpiller.

Partiet tände aldrig till och som exempel på hur sömnigt det var så snackade de lågmälda och proffsiga, men småknasiga, värdarna i Chess24 om sina favoritrecept när det gäller ryska smörgåsar, just när partiet nådde klimax. Alexander Grischuk, som tillfört ytterligare en dimension i Chess24:s sändningar hade dagens citat när han sa: ”Eftersom spänningen tar kål på mig så tar jag en liten paus.”

För den glade amatören så framstår det mest som att de två mästarna är för rädda att ta risker, då en förlust blir svår att reparera. I förra VM-matchen krävdes det något alldeles extra för att bryta dödläget då Sergey Karjakin hittade vinsten i parti åtta och förhoppningsvis får vi se något liknande denna gång. I dagens parti var det trots allt Carlsen som försökte skapa något men Caruana hade inga som helst problem att parera hans försök.

Parti åtta spelas i morgon klockan 16.

Ställningen:

Magnus Carlsen 3½
Fabiano Caruana 3½

Sjunde partiet kommenterat av IM Martin Lokander
Allt om VM-matchen 2018