maj 122019
 

Hallfríður Sigurðardóttir intervjuas under brädspelsmässan i Solnahallen.

LÄS MER: [Följ Schack i skolan på Instagram.]

Sveriges Schackförbund är på plats på brädspelsmässan Table Top Expo i Solnahallen just nu. I montern arbetar bland annat Hallfríður Sigurðardóttir, styrelseledamot i SSF och medlem i skolkommittén. Schack.se frågade henne om intrycken från mässan.

Hur är schackintresset bland mässbesökarna?
Hallfríður Sigurðardóttir svarar:

– Då det är en spelmässa så är alla besökare intresserade av spel. Det betyder att konkurrensen är stor om besökarna. Vi har fått många besök av både barn och vuxna i vår monter och vi har hört många säga att det är roligt att vi finns på plats. Vi har även haft andra utställare här som dras till vår monter. Mässan handlar om brädspel så det är viktigt att vi deltar och visar upp schack.

Vad är mest populärt i er monter?
– Att besökarna kan sätta sig ner och ta ett parti eller två. Vi har spelat många partier bondeschack med barn och nyfikna vuxna som inte spelat tidigare. Vi har också fått höra många roliga schackberättelser och schackminnen från våra besökare. Vårt upplägg på mässan skapar en öppen och social situation.

Vilken är den vanligaste schackfrågan ni fått?
– En av många frågor vi fått är varför det står två extra damer vid varje schackbräde. Vi svarar på frågor om skolklubbar och många har också frågor om klubbverksamhet.