jul 092019
 

Henryk Dolata, Upsala ASS, är en av tre spelare som delar ledningen i Veteran-SM 65+. Foto: Lars OA Hedlund.

Förhandsfavoriten Krister Lagerborg fortsätter imponera i Veteran-SM 50+ där han i fjärde ronden tog sin fjärde raka seger. Denna gång var det Mats Amnell som fick se sig besegrad. Han har haft en lika tuff inledning som Lagerborg har haft en stark dito och är tillsammans med Jonas Gromark fortsatt utan poäng.

På delad andraplats kommer Kjell-Åke Andersson och Zoran Gajic som besegrade Svante Wedin respektive Mats Eriksson. De båda har tagit 3 poäng och har med andra ord en poäng upp till ledaren. Närmast dem kommer sedan Anders Moborn och Kjell Adolfsson, båda med 2½ poäng. Noterbart är att endast två partier i Veteran-SM 50+ har slutat med remi hittills, här daltar man inte med varandra. För att sätta den siffran i sammanhang kan vi nämna att det spelas fem partier per rond och fyra ronder har spelats, alltså två av tjugo partier har slutat med remi.

I den äldre veteranklassen, Veteran-SM 65+, är det fortfarande jämnt i toppen men dock har antalet spelare i delad ledning bantats från sju till tre. Storfavoriten, och regerande mästaren, GM Juan Bellon är en av dessa och Erik Alquist och Henryk Dolata likaså. De tre har släppt en halv poäng på de inledande fyra ronderna och har en halva ner till Björn Gillefalk och Helge Wademark som delar fjärdeplatsen.

Ytterligare en halv poäng bakom kommer sedan ett gäng spelare, närmare bestämt tolv stycken, där före detta vinnarna av Veteran-SM Lars Blomström och Åke Westin ingår. En spännande toppstrid med andra ord i 65+ klassen.

Lottning och resultat
Livepartier 50+
Livepartier 65+
Bilder av Lars OA Hedlund
Allt om SM i Eskilstuna 2019