jul 132019
 

Krister Lagerborg. Foto: Lars OA Hedlund.

GM Juan Bellon är klar segrare i Veteran-SM 65+ med en rond kvar att spela. Därmed försvarar stormästaren sin SM-titel från ifjol. Han spelade i åttonde ronden remi mot Lars Blomström i ett maratonparti och det räckte för att säkra segern då samtliga spelare som kunde komma ikapp Bellon spelade remi i sina partier.

Bellon har tagit 7 poäng på de åtta ronderna och har en 1½ poäng ner till Åke Westin, Erik Alquist och Lars Blomström delar andra platsen.

I Veteran-SM 50+ hittade Krister Lagerborg tillbaka till vinnarformen i elfte timmen när han besegrade Zoran Gajic. Gajic hade med vinst kunnat blanda sig på allvar i titelkampen men är nu istället avhängd och dessutom har Lagerborg skapat sig ett utmärkt utgångsläge inför avslutningen då störste konkurrenten Kjell-Åke Andersson förlorade mot Anders Moborn.

Det innebär att inför slutronden har Lagerborg en hel poängs försprång på Andersson och en avsevärt mycket bättre kvalitetspoäng och det mesta talar för att förhandsfavoriten blir den som tar hem titeln. Facit har vi imorgon.

Resultat och ställning
Livepartier 50+
Livepartier 65+
Bilder av Lars OA Hedlund
Allt om SM i Eskilstuna