okt 292018
 

Blir FM Kaan Kücüksari den som hejdar islänningen Heimisson? Foto: Lars OA Hedlund.

Två tredjedelar av internationella ungdomsturneringen Uppsala Young Champions är nu avklarade och det är alltjämt islänningen CM Hilmir Freyr Heimisson som leder. I dagens dubbelrond tog han 1½ poäng, först remi mot hemmaspelaren Joakim Nilsson och sedan vann han över Hampus Sörensen.

Därmed har Heimisson tagit 5 poäng av sex möjliga och har en hel poängs ledning ner till den trio som delar andraplatsen. Dessa är Emanuel Sundin, Joakim Nilsson och förhandsfavoriten FM Kaan Kücüksari som även han mötte Sörensen och Nilsson i dagens spel och spelade remi mot båda.

Då ledaren redan har mött Sundin och Nilsson blir det oundvikligen så att han möter Kücüksari i den sjunde ronden i ett parti som mycket väl kan bli avgörande för utgången av hela turneringen.

På delad femte plats med 3½ poäng kommer sedan en kvintett spelare där både Hampus Sörensen och andra rankade FM Isak Storme ingår.

Rond sju spelas imorgon och turneringen avslutas sedan med dubbelrond på onsdag. I morgon möts, förutom Heimisson och Kücüksari, Sundin och Nilsson.

Turneringshemsidan
Bilder av Lars OA Hedlund