sep 122018
 

WFM Anna Cramling fortsätter sin färd upp och ner i Schweizerhissen i damklassen i Junior-VM som nu pågår i Turkiet. I åttonde ronden mötte hon algeriskan WIM Lina Nassr som den ädlare titeln till trots är lägre rankad än svenskan och tog tidigt intiativet. Algeriskan lyckades kämpa sig tillbaka i mittspelet men sedan kunde Cramling avveckla till ett vunnet springarslutspel och gjorde inga misstag utan bärgade fullpoängaren med stor säkerhet.

Därmed har hon tagit 4 poäng på de åtta ronderna. Hon har hittills vunnit i varannan rond och förlorat i varannan men förhoppningsvis kan hon bryta trenden i den nionde ronden när hon möter WIM Ceclie Haussernot från Frankrike, det skulle ge henne en chans att ta klättra rejält i tabellen inför slutronderna.

I öppna klassen verkar FM Martin Jogstad ha tömt tanken under den lovande inledningen av turneringen. Han förlorade mot azeriske Muhammad Ismayliov och det var hans tredje raka förlust. Även där blev det ett springarslutspel som till en början såg remiaktigt ut men då gjorde sig Jogstad skyldig om en miss som gav Ismayliov en fördel som han sedan kunde förvalta optimalt.

Med tre ronder kvar att spela har Jogstad tagit 2½ poäng och ligger långt tillbaka i tabellen men nu är det bara att bita ihop och försöka avsluta turneringen med flaggan i topp.

Turneringshemsidan