jan 132019
 

En 2700-spelare i Elitserien: Amin Bassem, Wasa SK. Till höger Stockholms SS Jonathan Westerberg & Martin Lokander i aktion i TV-studion under Rilton. De gör ett lika bra jobb vid brädet just nu. Foto: Lars OA Hedlund & Fiona Steil-Antoni.

[LIVERESULTAT] Söndagens matcher i Elitserien och Superettan.

Fjärde rundan i Elitserien i schack spelades klart på lördagen, och redan nu har en kvintett slitit sig loss: Stockholms SS, Lunds ASK, Limhamns SK, SK Rockaden, Sthlm – och bäst av dem alla: Wasa SK som efter 6,5–1,5 vunnit alla fyra matcher.

Även Stockholms SS vann med stora siffror.

Det blev 6.5–1,5 för stockholmarna i mötet mot Rockaden, Umeå, och laget delar nu andraplatsen med Lunds ASK på 6 poäng, 2 poäng efter Wasa SK. Stockholms SS har ingen stormästare, men två formstarka IM i Martin Lokander och OS-hjälten Jonathan Westerberg. Med sina 2542 torde Westerberg ha ett av världens högsta ratingtal bland spelare som ännu inte blivit stormästare.

Växjö SK har i Superettan blandat sig i fajten om segern med Upsala ASS efter klara 6–2 mot Manhem i minisammandraget i Eksjö. Frågan är hur mötet mellan dem i den allra första omgången i höstas kommer att bli avgörande för utgången. Upsala ASS vann den matchen, och har ett litet överläge.