maj 082019
 

Gawain Jones har guldläge i TePe Sigeman. Foto: tepesigemanchess.com.

[LIVE] 12.00: Tepe Sigeman, sista ronden.
[BILDER] Lars OA Hedlunds bilder från turneringen.

Efter en lite tveksam inledning har Sverigeettan Nils Grandelius hittat formen i TePe Sigeman & Co. Chess Tournament. Han besegrade underbarnet Nihal Sarin i den sjätte och nästsista ronden och har nu vunnit två raka partier. Svensken, som de två senaste åren delat segern i turneringen, har dock ingen möjlighet att vinna årets upplaga av turneringen, inte ens teoretisk.

Anledningen till det stavas mötet mellan Gawain Jones och Pentala Harikrishna i slutronden.

Jones som visat fin form hittills i turneringen visade Tiger Hillarp Persson ingen nåd i sjunde ronden. Ett vackert damoffer avgjorde partiet till engelsmannens fördel och då Harikrishna ”bara” fick remi mot turneringens remikung hittills, Liviu-Dieter Nisipeanu, har Jones nu tagit ensam ledning i turneringen.

Han har tagit 4½ poäng på de sex ronderna och har en halv poäng ner till Harikrishna och en hel poäng ner till Grandelius. Då Jones och Harikrishna möts i slutronden innebär det att Harikrishna alltjämt har möjligheten att ta hem segern i turneringen men det innebär att någon av de två kommer att sluta på minst 5 poäng och det kan inte Grandelius matcha. Alltså, antingen Jones eller Harikrishna kommer att ta hem segern i TePe Sigeman.

Vem som vinner får vi se i morgondagens rond som börjar klockan 12. Då möts:

Jones – Harikrishna
Nisipeanu – Maghsoodloo
Saric – Grandelius
Sarin – Hillarp Persson

Turneringshemsidan
Livepartier