feb 182019
 

Svenska OS-lagen i öppna klassen och damklassen i Batumi i höstas.

Sveriges Schackförbund söker en förbundskapten för våra landslag (herrar/öppen klass och damer). Förbundskaptens huvuduppgift är landslagsuttagning. Som ett stöd i arbetet har elitkommittén tagit fram nya uttagningskriterier.

Förbundskaptenen är även ansvarig för att ta ut schackliga coacher till lagen. Om förbundskaptenen är en stark schackspelare kan denna fungera som coach till något eller båda lagen, men det är inte prioriterat. Uppdraget som förbundskapten är ett förtroendeuppdrag.

Viktig egenskap hos en förbundskapten är också:

…att förbundskaptenen är en skicklig kommunikatör, som har en löpande dialog med våra elitspelare.

Förbundskaptenen kommer att få administrativt stöd av Håkan Winfridsson samt arbeta nära med EK i stort. Vi utgår från att vår förbundskapten har förståelse för elitschackets villkor på herr- och damsidan.

För att uppdraget ska fungera tillfredsställande är det viktigt att du har tid för uppdraget, speciellt i anslutning till mästerskapen. I förbundskaptensrollen ingår att ta svåra beslut. Därför är det viktigt att ha pondus, goda ledaregenskaper och inte vara konflikträdd. Om du är en engagerad person och känner igen dig i den här beskrivningen vill vi att du anmäler ditt intresse till ek@schack.se senast den 28 februari. Eller tipsa om du vet någon du tycker passar in. Vi ser gärna både kvinnliga och manliga sökande.

Information lämnas av Erik Malmstig, ordförande i elitkommittén, erik.malmstig@schack.se, tel 076-850 80 28.