Nov 222018
 

GM Hans Tikkanen. Foto: Lars OA Hedlund.

Schack.se har bett den femfaldige (och regerande) Sverigemästaren GM Hans Tikkanen ge sin syn på VM-matchen så här långt.

Lever spelarna (och matchen) upp till dina förväntningar så här långt? 

Spelarna och matchen lever upp till mina förväntningar men inte mina förhoppningar. På förhand trodde jag att det skulle vara mycket jämnt och svårt för någon att få direkta fördelar med vit, vilket mestadels stämt. Dock hoppades jag att någon skulle lyckas pressa hem ett parti innan 3/4 så att den andre hade behövt jaga lite mer, som i senaste matchen.

Vad tycker du om själva arrangemanget, utifrån vad du kan se ifrån Sverige?

Hans Tikkanen svarar:

Inte särskilt insatt, men förutom biljettstrulet i början har jag inte hört om några klagomål. Många direktsändningar att välja på som tittare är fantastiskt lyxigt!

Hur tror du resten av matchen kommer att utvecklas?

Jag tror det kommer fortsätta jämnt och att Magnus vinner i särspelet.

Allt om VM-matchen 2018