Nov 072018
 

Årets största händelse i schackvärlden är snart här. Den 9 november riktas schackvärldens ögon mot The College i London där VM-matchen mellan regerande världsmästaren Magnus Carlsen från Norge och utmanaren amerikanen Fabiano Caruana drar igång. Schack.se kommer givetvis att bevaka matchen noga och inför drabbningen frågar vi några namnkunniga spelare hur de tror det kommer gå. Alla kommer att få svara på nedanstående frågor.

WFM Susanna Berg Laachiri. Foto: Lars OA Hedlund.

WFM Susanna Berg Laachiri har länge varit en av Sveriges mest flitiga och prominenta damspelare. Hon är engagerad i schacket på många nivåer och håller bland annat ute en läsvärd schackblogg.

Vem tror du vinner VM-matchen?

Jag tror Magnus Carlsen vinner matchen.  Han har den styrka som behövs för att försvara sin titel. Jag tror att det är mer påfrestande nervmässigt att vara försvarare av titeln än att vara utmanare.  Jag skrev ett blogginlägg om honom förra året. Titel Bäst när det gäller och handlade om när han gick vidare i Paris efter tre raka förluster och vann det parti som krävdes. Imponerad av hans mentala styrka. Den tillsammans med hans enorma schackliga förmåga gör att jag ser honom som en vinnare.

Vilken skepnad tror du matchen kommer att ta?

Jag tror att det blir en otroligt spännande match. Fabiano Caruana  är en farlig utmanare och jag har en känsla av att han kommer att satsa fullt ut för att vinna matchen.  Han är också en väldigt farlig angreppsspelare.  Där jag vill jag passa på att rekommendera Daniel Kings serie om Caruana som angreppspelare. Fantastiska partier och väldigt lärorika dessutom!  Visar på så otroligt fin förståelse. Alla dessa videos ligger utlagda på schacksnack.se

Allt om VM-matchen 2018