okt 032019
 

Januariturneringen spelas på Elite Hotel Knaust i centrala Sundsvall den 4–6 januari. Anmälningarna har precis öppnats, men en som anmält sig tidigt är FM Nils-Åke Malmdin (t h). Foto: Elite.se & Lars OA Hedlund

LÄS MER: [Inbjudan] [Turneringens, hemsida] [Anmäl dig] [Anmälda spelare]

FM Nils-Åke Malmdin (2172), Gnarps SK, har varit snabb att anmäla sig till Januariturneringen i SUndsvall. Tillställningen avgörs 4-6 januari på hotell Elite Hotel Knaust, och det väntar fyra snabbschackspartier och fyra långpartier i dagarna tre.

Arrangerande Sundsvalls schacksällskap i samarbete med Västernorrlands schackförbund har stora ambitioner med den nya upplagan av Januariturneringen som är Norrlands största weekendturnering:

– Totala prissumman kommer att öka, det blir bland annat fler ratingpriser, deltagarna får gratis kaffe/te och det blir större spellokaler på Elite Hotel Knaust, ett hotell med anor från 1891 i centrala Sundsvall, meddelar Eric Carlsson, kassör i Sundsvalls schacksällskap.

Januariturneringen gjorde comeback i vintras efter åtta års frånvaro från turneringskalendern. Då vann IM Sergej Gristjenko före GM Thomas Ernst. Det var en comeback för turneringen som gav mersmak.

– I januari 2020 arrangeras denna turneringen för 30:e gången vilket innebär ett jubileum och en extra satsning på nytt deltagarrekord, säger Eric Carlsson.

Här kan du läsa mer om Januariturneringen 2020.