jul 102019
 

FM Isak Storme leder JSM. Foto: Lars OA Hedlund.

Det är mycket jämnt i toppen av Mästarklassen-Elit där tre spelare nu delar ledningen och den fjärde ligger endast en halv poäng bort. Turneringen har nu kommit halvvägs och det är bäddat för en räfflande upplösning.

Ledarna Joakim Nyander och IM Bengt Lindberg möttes inbördes i femte ronden och spelade remi vilket innebar att rankingfavoriten FM Jung Min Seo genom seger över GM Thomas Ernst kunde ta sig ikapp de båda. Seo vann sitt parti och har därmed avfärdat båda förre svenska mästarna i turneringen i de senaste två ronderna.

De tre har tagit 3½ poäng av fem möjliga och jagas närmast av IM Tommy Andersson som besegrade Anders Wengholm och har tagit 3 poäng. Andersson spelar kompromisslöst och har ännu inte gjort en remi på de fem ronderna.

En annan spelare som inte har gjort någon remi hittills är ledaren i Junior-SM, FM Isak Stark. Förutom förlusten mot FM-kollegan Milton Pantzar har han vunnit samtliga partier och denna gång blev det CM Ludvig Carlsson som fick se sig besegrad av Manhemspelaren.

CM Baldur Teodor Petersson spelade remi i sitt parti mot Arvin Rasti och har en halv poäng upp till Storme liksom Milton Pantzar som fått upp ångan ordentligt efter sin trevande inledning. Han har vunnit tre raka partier och det här även FM Hampus Sörensen som dock har en halv poäng upp till Petersson och Pantzar.

Lottning och resultat
Livepartier Mästarklassen-Elit
Livepartier Junior-SM
Bilder av Lars OA Hedlund
Allt om SM i Eskilstuna