Nov 272018
 

GM Stellan Brynell.
Foto: Lars OA Hedlund

Tolfte partiet i VM-matchen i London mellan Magnus Carlsen blev remi och matchens ordinarie tolv partier är därmed färdigspelade. En tråkig match är ett sentiment som vi har fått höra och läsa en hel del om på internet men vad tycker stormästaren, tvåfaldige SM-vinnaren och före detta förbundskaptenen Stellan Brynell? Schack.se ställde honom några frågor:

Vad tycker du om matchen fram till särspelet? Det finns de som menar att det är historiens tråkigaste?

Det är tråkigt att vi inte fått några avgjorda partier. Svårt att förklara för världen utanför schacket vad som är så spännande med vårt spel. Jag tycker annars vi sett flera intressanta partier. Speciellt några av de där Caruana spelat vit har varit spännande.

Tror du att formatet med så korta matcher ligger den i fatet?

Anser att det funnits nog med chanser att vinna ett parti för båda spelarna. De har bara inte tagit dem. Jag tycker inte man kan lasta formatet för det.

Som schackälskare hade man så klart velat se några partier till men formatet från 80-talet med först till sex vinster ska vi nog vara glada att vi slipper.

Vem tror du vinner särspelet?

Jag tycker Caruana spelat väldigt bra och tror att han har ganska bra chans att vinna faktiskt. Carlsens remianbud i sista partiet vittnar om att självförtroendet inte är på topp.

Allt om VM-matchen 2018