Nov 062019
 

Företagsträffen med skolschack i fokus har samlat stort intressen under kvällen. Foto: Fredrik Lindgren

LÄS MER: [Advokatbyrån Cederquist sponsrar Schack i skolan i 3 år]

Sveriges Schackförbunds insatser för svenska skolor röner stort intresse bland företag som vill veta mer om skolschacket.

SSF:s generalsekreterare Fredrik Lindgren.

I dag träffar Sveriges Schackförbund (SSF) chefer från 15 olika företag inom bank- och finanssektorn varav alla de största företagen inom branschen är närvarande.

Det är advokatbyrån Cederquist, sponsor av Schack i skolan, som bjuder in till en eftermiddag i varumärkets, svensk skolas och schackspelets tecken tillsammans med Sveriges Schackförbund, Nordic Brand och European Chess Union.

Totalt med alla medverkande och föreläsare är det ett 50-tal personer som slutit upp i Cederquists lokaler i Stockholm. Bland deltagarna märks hållbarhetschefer, varumärkesansvariga, marknadschefer och VD:ar från de olika företagen.

– Ett viktigt syfte med eventet är att marknadsföra vilken samhällsnytta som skolschack gör i dag. Vår samarbetspartner Cederquist har förstått det och stödjer därför aktivt Sveriges Schackförbund. Vi hoppas att detta event och andra framöver ska innebära att fler företag får upp ögonen för vår verksamhet och väljer att stötta oss i vårt arbete att göra Sverige smartare, säger Sveriges Schackförbunds generalsekreterare Fredrik Lindgren.

Under schackeventet hos Cederquist är detta på programmet:

Nordic Brand. I Sustainable Finance 2019 visar Dr Tony Apéria, Nordic Brand, en högaktuell bild av 23 banker och finansiella företag. Vilka är vinnarna och förlorarna och vad kännetecknar dem? I den färska studien visas ditt företags varumärkes- och hållbarhetsstyrka, och hur sponsring kan hjälpa dig att stärka ditt varumärkeskapital och samtidigt bidra till ett smartare Sverige.
Dana Reizniece-Ozola, den tidigare lettiska finansministern, nuvarande europaparlamentarikern och kvinnliga stormästaren i schack berättar om hur schack har hjälpt henne att analysera den ekonomiska situationen i de baltiska staterna.
European Chess Union berättar om hur över 7 miljoner barn har schack varje vecka i Europas skolor. Föredraget hålls av Jesper Hall.
Sveriges Schackförbund berättar om hur de utbildat 7 000 lärare vid över 1 000 skolor i Sverige och hur schack i dag blir ett allt viktigare pedagogiskt verktyg.
Kvarnbyskolan i Rinkeby berättar om hur schack kan vara ett integrationsmedel som stärker barnens kognitiva förmågor.
Essingeskolan berättar om sin framgångsrika schackmatteprofiL.

Tony Apéria, Dana Reizniece-Ozola och Jesper Hall. Foto: Lars OA Hedlund