jul 142019
 

Krister Lagerborg. Foto: Lars OA Hedlund.

Efter en urstark inledning hamnade förhandsfavoriten Krister Lagerborg i en liten svacka i Veteran-SM 50+ men hittade sedan tillbaka till formen mot slutet av turneringen. Två raka vinster i de avslutande ronderna räckte för att säkra SM-titeln då störste konkurrenten Kjell-Åke Andersson förlorade i åttonde ronden och då spelade det ingen roll att Andersson studsade tillbaka i slutronden.

SM-guld för Lagerborg med andra ord och silver för Andersson som med alla mått mätt gjorde en mycket bra turnering. Vinnaren tog 7½ poäng och hade en hel sådan ner till Andersson. Trea blev sedan Anders Moborn, 6 poäng, som även han gjorde en stark avslutning.

GM Juan Bellon. Foto: Lars OA Hedlund.

I Veteran-SM 65+ hade GM Juan Bellon avgjort redan innan sista ronden och kunde kosta på sig en överraskande förlust mot Per-Olov Larsson som därmed klättrade upp till en femte plats i tabellen. Tack vare förlusten blev Bellons försprång ner till Åke Westin och Erik Alquist på platserna två och tre endast en halv poäng, vilket ger en lite skev bild av hur överlägsen han var i turneringen. Det tar dock inget från Westin och Alquist som även de gjorde en utmärkt turnering.

Bellon fick 7 poäng på de nio ronderna och Westin och Alquist sålunda 6½ poäng.

Slutställning och resultat Veteran 50+
Slutställning och resultat Veteran 65+
Bilder av Lars OA Hedlund
Allt om SM i Eskilstuna