jul 142019
 

FM Jung Min Seo. Foto: Lars OA Hedlund.

Junioren FM Jung Min Seo lyckades skaka av sig förlusten mot IM Bengt Lindberg och vann till slut parti mot FM Tom Rydström i slutronden av Mästarklassen-Elit. Det innebär att Seo, som inför ronden ledde med en halv poäng före en trio spelare, kunde ro hem segern i klassen och därmed säkra en plats i Sverigemästarklassen nästa år. Det blir andra gången Seo spelar i den högsta klassen, han deltog i Ronneby ifjol som regerande JSM-mästare.

Lindberg mötte i sista ronden GM Thomas Ernst och vann men det hade ingen påverkan i kampen om första platsen. Dock säkrade Lindberg andra platsen i Mästarklassen-Elit, en halv poäng före IM Tommy Andersson och succémannen Joakim Nyander som spelade remi i sitt inbördes möte i slutronden.

Vladan Nikolic. Foto: Lars OA Hedlund.

I Mästarklassen blev kampen om topplaceringarna, som ger kvalificering till Mästarklassen-Elit nästa år, hård. Två platser i den högre gruppen stod på spel och inför ronden tillhörde dessa Rockadenduon Vladan Nikolic och Nicolaj Zadruzny men det fanns ett koppel vargar bakom dem som ville åt platserna.

Det blev dock Nikolic och Zadruzny som tog de två första platserna; Nikolic slog i slutronden Jörgen Eriksson medan Zadruzny spelade remi mot Axel Tiger-Norqvist och det räckte för Zadruzny i kraft av bäst kvalitetspoäng tog andra platsen, en halv poäng bakom Nikolic.

Slutställning och resultat Mästarklassen-Elit
Slutställning och resultat Mästarklassen
Bilder av Lars OA Hedlund
Allt om SM i Eskilstuna