jul 142019
 

Gabriel Nguyen. Foto: Lars OA Hedlund.

Gabriel Nguyen från Linköpings ASS ledde inför den avslutande ronden i Kadett-SM men en hel poäng före de närmaste utmanarna och då räckte det med en remi i den avslutande ronden mot Gustsav Lindholm, SS Manhem, för att säkra segern. En remi fick Nguyen med sig och SM-titeln i bagaget.

Han fick 7 poäng på de nio ronderna och på andra plats kom Victor Muntean, SSK Hammarö, med 6 poäng, lika många poäng som Alexander Hall, SS Gambit, på tredje plats.

Axel Falkevall. Foto: Lars OA Hedlund.

I Minior-SM höll favoriten Axel Falkevall, Trojanska Hästen, ända in i mål. En remi i slutronden innebar att han kom i mål på 7½ poäng och en hel poäng före Alexander Ström-Engdahl, SS Manhem, som i slutronden besegrade Alva Ling Tran och hamnade på andra plats. Även Linnea Johansson-Öhman, Järfälla SS, gjorde en optimal avslutning, hon besegrade Jung Huyn Seo, och fick 6½ poäng likt Ström-Engdahl men aningen lägre kvalitetspoäng.

Oscar Morell. Foto: Lars OA Hedlund.

Det blev en mycket spännande avslutning i Knatte-SM när Sixten Tran, Trojanska Hästen, och Oscar Morell, Lunds ASK, möttes i ett direkt avgörande parti. Vinst var nödvändigt för Morell då han hade sämre särskiljning och det lyckades han med efter en hård kamp. Seger i Knatte-SM för Oscar Morell med andra ord, före Sixten Tran och på tredje plats kom Jung Hoon Seo, Trojanska Hästen.

Morell fick ihop 36 poäng (poängsystemet 3-2-1), Tran fick 34 och Seo fick 32.

Slutställning och resultat Kadett-SM
Slutställning och resultat Minior-SM
Slutställning och resultat Knatte-SM
Bilder av Lars OA Hedlund
Allt om SM i Eskilstuna