jul 142019
 

Det blev som tidigare framkommit FM Isak Storme som tog hem segern i Junior-SM och knep platsen i Sverigemästarklassen nästa år. Storme gjorde, inte helt oväntat kanske, en kort remi mot Jacob Jönsson som inte hade något att spela för i slutronden, och det räckte för att han skulle komma upp till ointagliga 7½ poäng.

En stark prestation av Manhemiten som inledde starkt men förlorade sedan för FM Milton Pantzar i fjärde ronden. Han kom dock tillbaka starkt och omedelbart och vann fyra partier i rad för att sedan ta remin mot Jönsson och ro segern i hamn.

Den ende som kunde komma ikapp honom i slutronden var FM Milton Pantzar men det var han aldrig nära. Förlust i slutronden mot FM Hampus Sörensen gjorde att inte bara Sörensen kunde ta sig förbi Pantzar i tabellen, det gjorde även CM Baldur Teodor Petersson som säkrade med en kortare remi mot Gustav Törngren.

Andra plats för Sörensen alltså, med 6½ poäng, och brons för Petersson som tog 6 poäng. Han fick lika många poäng som Pantzar men en vinst i deras inbördes möte gjorde att Petersson kom trea.

Slutställning och resultat
Bilder av Lars OA Hedlund
Allt om SM i Eskilstuna