apr 142019
 

GM Tiger Hillarp Persson. Foto: Lars OA Hedlund.

Öppna turneringen Polar Capital Open på ön Jersey i Engelska kanalen är nu färdigspelad och det blev en andraplats för GM Tiger Hillarp Persson. Hillarp som uppenbarligen trivs bra på Kanalöarna, han har flera gånger vunnit en öppen turnering på Guernsey, hade inför slutronden en halv poäng upp till förhandsfavoriten GM Sergei Tiviakov från Nederländerna.

Han fick i slutronden möta tyske FM Olaf Steffens som i första ronden skrällslagit just Tiviakov och partiet kan enkelt sammanfattas med att svensken spelade ut sin motståndare. Steffens spelade vårdslöst i öppningen och Hillarp vann en pjäs och det räckte gott.

I sitt 27:e drag satte Hillarp matt och fick därefter vänta på att se hur det gick för Tiviakov. Just i det skedet verkade ställningen mellan Tiviakov och hans indiske motståndare IM Akshat vara jämn men den rutinerade nederländaren kunde sedan manövrera ut sin motståndare och ro hem segern och den odelade första platsen med 7½ poäng på de nio ronderna.

En halv poäng bakom kom sedan Hillarp, även han på en odelad medaljplats, och bronset tog sedan engelsmannen IM Alan Merry.

Turneringshemsidan