jul 112019
 

FM Jung Min Seo delar ledningen i Mästarklassen-Elit. Foto: Lars OA Hedlund.

Det var fördel svart i dagens rond i Mästarklassen-Elit och än en gång visar spelarna att de är på spelhumör. Inte en enda remi såg dagens ljus och fyra av de fem partierna slutade i svartspelarens favör. Faktum är att remier är en bristvara i Mästarklassen-Elit, endast fem av de trettio partier som spelats hittills i turneringen har slutat med remi.

Ratingfavoriten FM Jung Min Seo besegrade tidigare förbundskaptenen Anders Wengholm och tog sig upp i delad ledning tillsammans med succémannen Joakim Nyander som trots att han är näst lägst rankad i turneringen fortsätter att imponera. Nyander slog FM Tom Rydström i dagens rond och de båda ledarna har således tagit 4½ poäng på de sex ronderna.

De jagas närmast av IM Tommy Andersson som tagit 4 poäng efter att han slagit FM Harald Lögdahl och IM Dan Cramling som besegrade GM Thomas Ernst och har tagit 3½ poäng samt IM Bengt Lindberg som har lika många poäng som Cramling sedan han förlorat mot FM Erik Malmstig.

I Junior-SM fortsätter FM Isak Storme på den inslagna vägen. Han slog i dagens rond klubbkompisen Arvin Rasti och har således tagit 5 poäng på de sex ronderna. Även FM Milton Pantzar och FM Hampus Sörensen, som inledde turneringen mindre optimalt, har hittat vinstformen så det sjunger om det och har bägge nu vunnit fyra partier på raken. Då Pantzar spelade remi i första ronden innebär det dock att han har en halv poängs försprång på Sörensen och besitter således andra platsen medan Sörensen är trea.

CM Baldur Teodor Petersson som inledde så bra delar sedan fjärdeplatsen tillsammans med CM Ludvig Carlsson.

Lottning och resultat
Livepartier M-Elit
Livepartier JSM
Bilder av Lars OA Hedlund
Allt om SM i Eskilstuna