apr 302019
 

Jagadeesh Siddharth är en i raden spännande talanger som deltar i Stockholm Chess Challenge. Här möter han FM Hampus Sörensen. Foto: Lars OA Hedlund.

FM Jung Min Seo fortsätter att göra bra saker i Stockholm Chess Challenge där han följer stormästarna Kiril Stupak och Nikita Maiorov som skuggan. Seo besegrade i turneringens sjätte rond FM Martin Jogstad och är alltjämt på tredje plats i turneringen, en halv poäng bakom vitryssarna Stupak och Maiorov som i sjätte ronden besegrade FM Kaan Kücüksari respektive GM Erik Blomqvist.

Det innebär även att Jung Min Seo har ett tryggt avstånd ner till Blomqvist och Jogstad som förlusterna till trots delar fjärdeplatsen med 3½ poäng.

Bakom dem, med 3 poäng, kommer sedan ett gäng spelare. Kücüksari, FM Hampus Sörensen, Jagadeesh Siddharth, Shri B Savitha, Ojas Kulkarni, Edvin Trost och CM Dev Shah. Särskilt spännande är det givetvis att följa de fyra 12-åringarna i denna grupp som alla gör en mycket bra turnering. Framförallt Shri B Savitha som har en prestationsrating på 2303 (att jämföra med hennes egna rating på 1895) och som har mött kvalificerat motstånd turneringen igenom.

Rond sju spelas idag klockan 17 och då möts bland annat Jogstad-Maiorov, Kulkarni- Stupak, Siddharth-Seo.

Turneringshemsidan
Bilder av Lars OA Hedlund
Livepartier