okt 122018
 

Team Viking stötte på ett relativt beskedligt motstånd i första ronden av Europacupen som Grekland. Det var franska laget Bois-Colombes, med FM Thomas Dionisi i spetsen, som stod för motståndet och det svenska laget var högre rankade på alla bord.

Matchen vanns 4-2 av Team Viking och vinnare för det svenska laget blev GM Evgenij Agrest, FM Bo Lindberg, FM Milton Pantzar och FM Anders Grandell. Förlorade i första matchen gjorde Vikings två IM:s, Rauan Sagit och Dan Cramling.

Efter första ronden är Team Viking på 23:e plats, sist av de lag som vann första matchen och i rond två, som spelas imorgon klockan 15, möter man en av ett antal nederländska klubbar som deltar. BSG heter motståndarlaget och är ratingmässigt ungefär lika starkt som Team Viking.

Övriga svenskar som spelade i öppna klassens första rond var GM Erik Blomqvist som vann sitt parti, IM Christian Jepson som förlorade och FM Isak Storme som vann. De två sistnämnda spelar för danska laget Nordkalotten respektive norska laget SK 1911. GM Nils Grandelius vilade i första ronden vilket även världsmästaren GM Magnus Carlsen gjorde.

I damklassen vann GM Pia Cramling sitt parti.

Europacupens hemsida