jan 042019
 

Yaroslav Slugin. Foto: Lars OA Hedlund.

Ledaren Vadim Bulsakovs vann sitt parti mot Andre Kunz i åttonde ronden av Rilton Elo och håller därför ledningen inför slutronden. Bulsakovs som endast har släppt en fjuttig remi på de åtta ronderna har dock ännu inte säkrat turneringssegern då ryssen Yaroslav Slugin som i rond åtta besegrade Aditya Subramanian.

Subramanian som inledde med sex raka vinster är därmed avhängd i kampen om segern i turneringen och behöver vinst i slutronden för att ha någon möjlighet att segra i turneringen.

Inget är avgjort och det är inte enbart Slugin som har möjlighet att komma ikapp Bolsakovs, det kan även Theodor Lindberg, Mikael Arovén och Alexander Titov göra. Samtliga har tagit 6½ poäng av åtta möjliga och då Bolsakovs och Slugin ej möts i slutronden är det fortfarande väldigt spännande i toppstriden och hela fem spelare kan ta hem segern.

Slutronden spelas klockan 12 och då möts:

Bolsakovs – Lindbergh
Slugin – Titov
Arovén – Bo Adler

Nioårige indiern Ilamparthi A R som inledde så bra och charmade många med sin fina prestation har hittat tillbaka till formen efter två förlustpartier i ronderna fem och sex. Han har dock ingen chans att vinna turneringen längre men har med vinst i slutronden mot finländaren Oliver Wartiovaara möjligheten att ta sin rating över 2100.

Turneringshemsidan
Bilder av Lars OA Hedlund
Resultatservice