apr 142019
 

Foto: Fiona Steil-Antoni

GM Nils Grandelius hängde inte läpp länge efter den svidande förlusten i femte ronden mot GM Robert Hovhannisyan i Reykjavík Open. Istället studsade han tillbaka direkt

Motståndaren i sjätte ronden var arrangörsnationens nyaste stormästare GM Bragi Þorfinnsson, en rutinerad herre som var med och vann Kadett-OS 1995. Þorfinnsson som spelar relativt sparsamt numera har haft en bra start på turneringen men Grandelius visade ingen pardon när islänningen hamnade fel i mittspelet. Starkt spelat av svensken som alltjämt har tätkontakt och kommer utan tvekan att vilja blanda sig i striden om medaljerna.

Där har han dock en hel poäng upp till ledaren GM Constantin Lupulescu från Rumänien. Lupulescu besegrade i sjätte ronden välkände armeniern GM Sergei Movsesian och är i ensam ledning. Han har en halv poäng ner till iranske underbarnet GM Alireza Firouzja, GM Hovhannisyan samt engelsmännen GM Gawain Jones och IM David Eggleston som fått upp ångan rejält efter en överraskande förlust i rond ett.

Det är just Eggleston som får möta Grandelius i rond sju.

Bland övriga svenskar är det främst Lars Andersson som utmärker sig, han har tagit 3½ poäng på de sex ronderna efter att ha tagit frirond i rond sex.

Rond sju spelas imorgon klockan 15 svensk tid.

Turneringshemsidan
Livepartier