sep 302019
 

[LIVE] Följ finalen mellan Ding Liren och Teimour Radjabov

Finalen i World Cup i Khanty-Mansiysk är nu igång och i första partiet var det Teimour Radjabov som hade vit mot Ding Liren. Partiet blev en relativt tråkig historia då man i 26 drag följde ett parti som de båda hade spelat i Vugar Gashimovs minnesturnering i Shamkir i våras. När sedan Radjabov avvek från den inslagna vägen kunde Ding Liren enkelt neutralisera hans spel och bara något drag senare enades de två om remi.

Båda har redan kvalificerat sig till kandidatturneringen i Jekateringburg i vår och har inte så mycket kvar att spela för, förutom äran att vinna World Cup, men den fyra långpartier långa finalmatchen kan bli något av ett sömnpiller och med tanke på Ding Lirens fantastiska särspelsform lär han inte ha något emot ett avgörande särspel.

Parallellt med finalmatchen möts Yu Yangyi och Maxime Vachier-Lagrave i en match om tredje platsen, som eventuellt skulle kunna ge en plats i kandidatturneringen. Även där blev det remi men dock efter lite mer action. Yu Yangyi spelade en nyhet och slutspelet var enligt MVL lite obehagligt men han hade dock gott om tid och kunde ro remin i hamn.

Rond två i de båda matcherna spelas imorgon klockan 12.