mar 272016
 
Henri Pohjala från Finland utmanar ledarna i Påskturneringen. Foto: Lars OA Hedlund.

Henri Pohjala från Finland utmanar ledarna i Påskturneringen. Foto: Lars OA Hedlund.

Med sju ronder spelade i Påskturneringen i Norrköping pallar favoriterna fortfarande för trycket. Turneringens fyra högst rankade spelare är i delad ledning med 6 poäng på de sju spelade ronderna och sett till kvalitetspoäng placerar de sig märkligt nog i ratingordning. I ledning på kvalitetspoäng är således Hans Tikkanen, före Tiger Hillarp Persson, Daniel Semcesen och Ralf Åkesson. De jagas av en klunga om sju spelare, bland dem IM Pontus Sjödahl och FM Henri Pohjala från Finland samt FM Tom Rydström, på 5½ poäng.

Dessa är de enda som en har en realistisk chans att vinna turneringen och då den ledande kvartetten möts inbördes i den sista ronden är det högst sannolikt att vinnaren av Påskturneringen 2016 kommer att komma ifrån den gruppen, det är helst att Pohjola och Sjödahl kommer att kunna hota dem, då dessa tillsammans med Tikkanen har turneringens högsta kvalitetspoäng efter sju ronder.

I sista ronden möts Semcesen-Hillarp Persson, Tikkanen-Åkesson, Sjödahl-Søren Bogø och Pohjala-Lars Madebrink.

I Lilla Påskturneringen leder Alexander Hörngren, Örebro, med 6 poäng, en halv poäng före Erik Dingertz, Kristallen, och Markus Jonsson, Linköping. I sista ronden möts Jonsson och Hörngren medan Dingertz möter högst rankade norskan Linnea Tryggestad.

Resultat och ställning
Bilder från Lars OA Hedlund