aug 192019
 

Ralf Åkesson har tagit maximala tre poäng i Vienna Open som i år satt nytt deltagarrekord. Foto: Lars OA Hedlund & www.vienna-chess-open.a

[LIVE] 17.00: Vienna Open, rond 4.
RESULTAT: [Svenskarnas resultat i Vienna Open]

Västerås stormästare Ralf Åkesson har fått en mycket stark start i Vienna Open. Med tre raka segrar ligger han delad tvåa tack vare hög kvalitetspoäng. Det är raskt marscherat i resultatlistan i A-turneringen som samlat 401 spelare.

Under mastodontturneringen i schack i Wien spelas det i flera andra klasser förutom A-turneringen. Den vackra spellokalen i Wiens stadshus har fyllts till bristningsgränsen, och ett nytt storslaget deltagarrekord har satts:

Vienna Open har i år samlat totalt 900 (!) spelare från 53 länder, och det hade kunnat vara ännu fler. Arrangörerna tvingades stänga onlineanmälan redan i juli, då intresset var så stort.

– Vi skulle kunna haft fler än 1 000 spelare. Wien har generöst gett oss denna stora fina spellokal i stadshuset, men det är inte möjligt att få plats med mer än 900, säger Johann Pöcksteiner, ordförande i Wiens schackförbund.

Det kan vara bra att veta om det stora trycket för turneringen om du skulle bli intresserad av att anmäla dig nästa år. Det gäller att vara tidigt ute.

Efter söndagens dubbelrond är deltagarna tillbaka på välkända marker vad gäller öppna turneringar under måndagen. Det blir en rond som startar klockan 17.00.

Ralf Åkesson möter italienske IM-spelaren Artem Gilevych som har högre rating än svensken 2424 mot 2348. Svenska toppjuniorerna Milton Pantzar, Västerås, och Isak Storme, Manhem, förlorade båda i tredje ronden och får därmed sitta mer i vimlet i den stora spellokalen under måndagen.

Här är svenskarnas motståndare under måndagen: