sep 272018
 

Fyra ronder är nu avklarade i OS i Batumi och dags att kolla lite på ställningen i turneringen. I öppna klassen delar nio lag ledningen med 8 matchpoäng men om turneringen skulle brytas idag skulle det vara Azerbajdzjan som fick kalla sig OS-mästare de närmaste två åren. Världstrean Shakriyar Mamedyarov och hans mannar här nämligen bäst särskiljningspoäng av de åtta lagen.

Bland andra lag i toppen återfinns de regerande mästarna USA, Frankrike, Armenien, Israel och Polen som skrällvann över Ryssland med 2½-1½ i rond fyra. Sverige är på 26:e plats, en plats bakom just Ryssland, och är nästbästa nordiska lag efter Norge som totalförnedrade Island med 4-0 i rond fyra.

Även i damklassen är Ryssland inte med i toppsnacket efter fyra ronder sedan man skrällförlorat mot Uzbekistan redan i andra ronden. Rysskorna har dock återhämtat sig efter chocken men sladdar i tabellen. Leder gör Kina som likt fem andra länder har full pott, de andra är USA, Ukraina, Mongoliet, Armenien och Georgiens första lag.

Sverige är på 63:e plats i damklassen.

OS-hemsidan
Allt om OS 2018