aug 192019
 

Nepomniachtchi missade ett mycket vackert tornoffer. Foto: Justin Kellar/Flickr

Spelarna tycktes ta lite fler risker under andra ronden av Sinquefield Cup, men trots det blev det inga avgörande resultat. Viswanathan Anand behåller ledningen efter sin vinst i första ronden. Mot Magnus Carlsen fick han en liten fördel ur öppningen, men blev för ivrig med att utnyttja sin terrängfördel vilket tillät Magnus att genom en fin operation utjämna fullständigt. Världsmästaren har därmed börjat säkert med två remier.

Mamedyarov var en av de som satsade högt med ett ambitiöst g2-g4 i Damgambit, en idé han utövat i flera olika former tidigare. Även denna gång fick han en klar fördel, men lyckades inte förvalta den och Nakamura kom undan med en remi. Även Levon Aronian slank undan i ett mycket besvärligt slutspel mot Giri, där Giri sannolikt stod på vinst med en långt framskjuten extrabonde. Aronian gjorde det dock svårt att promotera bonden. Giri hade kunnat spela vidare i slutställningen, även om Aronian förmodligen var inom remigränsen.

Nepomniachtchi hade chansen att ta sig tillbaka efter första rondens fadäs. Med de svarta pjäserna mot Fabiano Caruana blev det en skarp Najdorf där Caruana i ett läge tillät ett förödande tornoffer. Nepomniachtchi missade dock sin chans och partiet mynnade istället ut i remi.

Tredje ronden av Sinquefield Cup börjar klockan 20 under måndagen och går att följa här.