Fortsatt tätkänning för svenskarna i VM

Publicerad 28 november, 2016 av Sverrir Thór

Tio av de tolv partier där svenskar var inblandade i den åttonde ronden av VM för seniorer i Marianske Lazne i Tjeckien slutade med remi. De enda avgjorda partierna stod Kaj Andersson och Peter Dalling för, där Andersson förlorade mot IM Milan Babula från Tjeckien och Dalling vann över en annan tjeck, Jan Klus.
Alla andra spelade remi och det innebär att de svenskar som varit inblandade i toppstriden, i första hand GM Ralf Åkesson i klassen 50+ men även IM Nils-Gustav Renman och FM Nils-Åke Malmdin i klassen 65+, forfarande har tätkänning även om de inte har klättrat i tabellen. Åkesson som har tagit 6 poäng på de åtta ronderna ligger alltjämt på 6:e plats, 1 poäng efter ledande IM Nikolai Vlassov från Ryssland, och Renman, som även han har tagit 6 poäng, ligger på 16:e plats, en halva efter ledarna. Malmdin har backat tre placeringar och ligger på 24:e plats med 5½ poäng.
Rond nio spelas idag klockan 15.
Turneringshemsidan