Veteran-VM: Bra inledning för Renman och de andra svenskarna

Publicerad 7 november, 2017 av Sverrir Thór

IM Nils-Gustaf Renman blev som bekant Europamästare i veteranklassen 65+ tidigare i år och i veteran-VM som inleddes i italienska Acqui Terme, känd för sina varma källor och vin, kommer han att göra ett försök på en ännu ädlare titel. Renman är rankad 13 i ett namnkunnigt startfält som bland annat innehåller legendariska stormästarna Eugenio Torre,  Vlastimil Jansa, Juri Balasjov och Evgeni Sveshnikov och kampen kommer att bli hård.

I första ronden vann svensken över en lågt rankad armenier vid namn Pashayan. I vanlig ordning deltar en hel den svenskar i 65+ gruppen, inklusive FM Nils-Åke Malmdin och FM Bengt Hammar men även Peter Korning, Sören Svensson och Per-Olof Gromark. Samtliga svenskar förutom Gromark är i övre halvan av startlistan och vann sina partier i första ronden medan Gromark förlorade.

I klassen 50+ deltar FM Rolf Bergström och han vann sitt parti i första ronden. Även där är startfältet namnkunnigt med Julio Granda Zuniga och framförallt ex-världsmästaren Alexander Khalifman som huvudattraktionerna.

Turneringshemsidan