Falkevall vinner Junior-SM

Publicerad 8 juli, 2024 av Leo Brodin

Axel Falkevall vann Junior-SM. Foto: Lars OA Hedlund

FM Axel Falkevall lyckades med tre raka vinster inför sista ronden och ledde därmed Junior-SM med en hel poäng. Remi räckte i det avslutande partiet mot Lavinia Valcu och det blev en snabb remi. Som vinnare av Junior-SM 2024 får Falkevall nästa år vara med i Sverigemästarklassen.

Han ser fram emot det och är mycket ambitiös, kanske med glimten i ögat. I år var vinnaren av Junior-SM inte bestämd innan sista ronden. I Sverigemästarklassen nästa år siktar han på att säkra guldet med en rond kvar, det är möjligt att han skämtar när han säger det.

En av Falkevalls snyggaste vinster var partiet mot Alexander Ström-Engdahl rond fyra som slutade med ett vackert damoffer.

Tvåan FM Hugo Wernberg höll sig en poäng bakom Falkevall genom att spela remi mot Anton Frank sista ronden, han blev tävlingens ende obesegrade men spelade sju remier. Trea kom FM Adrian Söderström efter en remi mot FM Vidar Grahn, FM Arvin Rasti och Oliver Nilsson spelade också remi. Alexander Ström-Engdahl vann mot Jung Hyun Seo.

Partier Resultat och ställning