Tiger Hillarp rycker efter två vinster

Publicerad 2 oktober, 2022 av Ingemar Falk

Tiger Hillarp leder Kvibergspelen efter sex av åtta ronder. Foto: Lars OA Hedlund

Stormästaren Tiger Hillarp, Växjö SK, har hittills tagit full pott i GP-tävlingen Kvibergspelen i Göteborg.

På lördagen vann han båda långpartierna och ryckte fram till en ledning med en poäng innan söndagens två avslutande ronder.

Tigers båda vinster kom efter hårda bataljer. Så här såg det ut mot Jonny Hector:

I nästa parti mot Norgetalangen IM Elham Abdrlauf gjorde Tiger Hillarp en spännande dammanöver med 16… De4. Tiger hade sedan ett konstant tryck mot c2, en bonde som han vann till slut.

När Elham Abdrlauf sedan tillät ett fördelaktigt avbyte i 38:e draget kunde Tiger Hillarp ro hem slutspelet efter 76 drag.

I söndagens första av två drabbningar väntar nu Norges rutinerade stormästare Simen Agdestein för Tiger Hillarp. Simen Agdestein tappade en poäng (förlorade på tid) i snabbschacksdelen på fredagen, men har sedan kämpat sig upp i toppen. Norrmannen delar nu andraplatsen tillsammans med hela nio andra som också har 5 poäng – en poäng bakom Tiger Hillarp. Det blir en laddad slutstrid om pallplatserna, men just nu är det fördel Tiger Hillarp i segersnacket.

I Lilla Kvibergspelen skiljer det också en poäng mellan ledaren och de övriga. Där har nämligen Filip Roosvald, SS Manhem, samlat ihop 5,5 poäng medan de närmaste förföljarna står på 4,5 poäng.

Live, kl 9.00 & 14.00 Resultat Resultat, Lilla Kvibergspelen