Ellinor Frisk tog hem Rook-divisionens slutspel

Publicerad 23 juni, 2022 av Ingemar Falk

WIM Ellinor Frisk, Lunds ASK. Foto: Lars OA Hedlund

Hon tog den sista slutspelsplatsen i Svenska Schackligans Rook-division i måndags.

Sen lossnade det rejält för WIM Ellinor Frisk, Lunds ASK. På torsdagskvällen vann hon kvartsfinalen, semifinalen och finalen med 2–0 och tog vann guldet och förstapriset på 2 000 kronor.

Finalmotståndare blev Farsta SK:s Krister Lagerborg som i kvalet kom nia men fick en reservplats i slutspelet efter ett avhopp.

Här är finalpartierna mellan Ellinor Frisk och Krister Lagerborg:

Tredjeplatsen delades av CM Kjell Petersson, Lunds ASK och Stockholms Schacksällskaps Peter Olsson som båda gick till semifinal.

Måndagen den 27 juni avgörs kvalet i den högsta gruppen – Queen. Eftersom ligapoängen delas ut i kvalet i Queen-divisionen blir varje poäng viktig för 2000-spelarna som drabbar samman. De 16 spelarna med flest ligapoäng efter de fyra omgångarna kvalar in till Årsfinalen i november.

Så här anmäler du dig om du har över 2000 i rapidrating på chess.com.

De åtta bästa går sedan till slutspel torsdagen den 30 juni. Ett slutspel som sänds i webb-TV med kommentatorerna Anna Cramling och August Lindmark. Prispotten i Queen-divisionens slutspel är 10 000 kronor, varav 5 000 går till vinnaren.

Här kan du följa kvalet den 27 juni och live-TV-sändningen den 30 juni med start klockan 19.00.

I första omgången för fyra veckor sedan var det dessa åtta som tog sig till slutspel. Vilka spelare tar sig till slutspelet den 30 juni?

De åtta som tog sig till slutspel i första omgången av Queen-divisionen för fyra veckor sedan.
Läs mer om Svenska Schackligan Gå med i Svenska Schackligan Live: Queen-divisionen