Nu kan du göra intresseanmälan till schackgymnasiet

Publicerad 25 november, 2021 av Ingemar Falk

Albin RIngstad som arbetar med skolschack på SSF:s kansli var med när Celsiusskolan i Uppsala hade Öppet hus. På skolan kommer Sveriges enda schackgymnasium starta nästa läsår. Foto: Erik Malmstig

Celsiusskolan som nästa läsår kommer att ha Sveriges enda schackgymnasium i Uppsala kan nu berätta att intresseanmälan öppnat.

Till denna länk ska du gå för att anmäla ditt intresse.

Celsiusskolan hade öppet hus på onsdagen, och från Sveriges Schackförbund kom vice ordförande Erik Malmstig och koordinatorn Albin Ringstad som arbetar med skolschack på SSF:s kansli.

Intresset var stort både från uppsalabor och inresta stockholmare som togs emot av lärare och nuvarande elever på skolan. Totalt kom hela 1 150 besökare till skolan, som i februari bjuder in till nästa Öppet hus om du själv vill ta chansen att bekanta dig med lokaler och lärare.

Schack i biblioteket på Celsiusskolan. Foto: Erik Malmstig

I biblioteket kunde man skönja skolans nya schackfeber. En schackbok hade köpts in för att ge alla chans att börja lära sig schack till skolstarten i höst. 

Mati på handelsprogrammet Celsiusskolan utmanade Albin på ett schackparti. Hur gick då partiet? Jo efter en lång fajt fick Albin till sist ge sig. 

Albin och Mati under partiet. Foto: Erik Malmstig
Intresseanmälan, schackgymnasiet Läs mer om schackgymnasiet