Uppsala Chess+ Academy – historisk satsning på unga schacktalanger

Publicerad 24 juli, 2021 av Susanna Berg Laachiri

Pressmeddelande som går att läsa i sin helhet här nedan:

Uppsala den 23 juli 2021

Uppsala Chess+ Academy – historisk satsning på unga schacktalanger

Schackklubben Uppsala SSS startar tillsammans med den mycket meriterade schacktränaren Jesper Bergmark Hall Uppsala Chess+ Academy, ett modernt utbildningscenter för att ge den bästa möjliga schackträningen till ambitiösa unga schackspelare.

Jesper Bergmark Hall är från och med den 1 augusti chefstränare i Uppsala SSS och som sådan högst ansvarig för klubbens träning, men med Uppsala Chess+ Academy tas ytterligare ett steg. Målet är att svenska ungdomar som vill satsa mot världstoppen ska ges möjligheter att få den bästa möjliga träningen på hemmaplan.

I första hand riktar sig denna satsning självklart till Uppsala SSS egna spelare, men spelare från andra klubbar och även från andra länder kommer att vara lika välkomna att ta del av det som Uppsala Chess+ Academy har att erbjuda.

– Vi vill skapa ett kompetenscenter för schackträning på hög nivå. Något sådant har inte funnits i Sverige tidigare och vi tror att det är ett av skälen till att vi har halkat efter våra grannländer, säger Carl Fredrik Johansson, ordförande i Uppsala SSS. Jesper Bergmark Hall är en av världens bästa schacktränare och med honom som ansvarig är vi säkra på att Uppsala Chess+ Academy kommer att bli det centrum för utveckling av schacktalanger som Sverige hittills saknat.

– Jag är mycket glad att Uppsala SSS tagit det här initiativet och jag är säker på att vi tillsammans kommer att kunna bygga upp en organisation för schackträning som ska göra Sverige till ett land att räkna med, säger Jesper Bergmark Hall. Uppsala SSS är redan i dag en av Sveriges bästa schackklubbar och har ett internationellt nätverk som gör att vi kommer att kunna samarbeta med de bästa tränarna i världen.

Den första aktiviteten för Uppsala Chess+ Academy blir en träningshelg i Uppsala den 6-8augusti inför Uppsala Schackfestival. Under den helgen medverkar, förutom Jesper Bergmark Hall, de världsberömda tränarna Artur Jussupow från Tyskland och Mihail Marin från Rumänien.

För frågor kontakta

Carl Fredrik Johansson tel 070-7334160

Jesper Bergmark Hall tel 070-1110018