Wasa SK nya mästare i dramatisk avslutning i Swedish Chess Team Battle

Publicerad 12 april, 2020 av Ingemar Falk

Bassem Amin och Evgenij Agrest var två av flera stormästare som tävlade i Swedish Chess Team Battle på söndagen. Foto: Lars OA Hedlund

Swedish Chess Team Battle fortsätetr att växa. På söndagskvällen var hela 464 spelare med – ett nytt deltagarrekjord

När division 1-serien drog igång på klockan 18.15 tog Stockholms schacksällskap snabbt en ledning, men Västerås SK kämpade sig förbi och behöll länge greppet.

Men den sista kvarten hade Wasa SK lett av GM Bassem Amin den bästa spurten och bärgade både segern och en biljett till Bundesliga online.

Slutställningen för topp 3 blev:
1) Wasa SK, 300 poäng
2) Stockholms schacksällskap, 286 poäng
3) Västerås SK, 274 poäng.
Och bara åtta poäng från bronsplatsen återfanns Limhamns SK på 266 poäng.

Alla tio lagen i division 1 kom över 200 poäng, vilket borgade för en jämn kamp även kring nedflyttningsstrecket. Nu fick Trojanska Hästen och Kristallen kliva ner ett steg.

Team Pelaro Alingsås klev in i Swedish Chess Team Battle och det blev en fin framgång direkt i division 2. Evgenij Agrest ledde laget till en andra plats så till nästa vecka väntar division 1-spel.

Men det var väldigt tight om den andra uppflyttningsplatsen. Lunds ASK var bara en ynka poäng ifrån och Gävle schackallians var bara tre poäng efter. Det kommer säkert bli tufft framöver om de två uppflyttningsplatserna.

Men ingen av dessa lag kunde hota Farsta SK som vann division 2 bekvämt och gör Team Pelaro Alingsås sällskap till division 1.

Anstormningen av nya lag till Swedish Chess Team Battle har gjort att division 3 blivit ett riktigt getingbo lag som till och med ställer upp med stormästare.

SK Rockaden Stockholm med GM Erik Blomqvist vann serien före Örgryte SK med GM Adam Tukhaev. För både Rockaden och Örgryte väntar nu division 2-spel nästa söndag.

Till sist en uppmaning till alla teamledare att se till att alla spelarna skriver sitt riktiga namn i spelarprofilen för att undvika påföljder.

Slutresultat, div 1 Slutresultat, div 2 Slutresultat, div 3