Nytt tillfälle för populär Pedagogkurs torsdag 1 september

Publicerad 15 augusti, 2022 av Ofelia Thörnqvist

Lagom till höstterminens uppstart bjuder Sveriges Schackförbund återigen in till gratis pedagogkurs som riktar sig till alla lärare och pedagoger på fritidshem och skolor som håller på med schack i skolan. Kursen sker online på Zoom klockan 09.00-12.00.

Efter förra säsongens succésiffror för internettävlingen Yes2Chess finns ett stort intresse för att lära sig mer om hur schack på bästa sätt kan användas som pedagogiskt verktyg. Det går också att se att de skolor som har satsat på ett mer strukturerat upplägg för sin schackträning också har stora framgångar i skoltävlingarna – se till exempel på Essingeskolan, med uttalad schackprofil, som ständigt placerar sig i topp såväl i Schackfyran som i Yes2Chess och andra tävlingar.

Kursledare är rutinerade Mikael Lundström.

Mikael Lundström är regionkonsulent i Småland och Halland

– Det här ett bra tillfälle att lära sig grunderna i schack och hur vi på Sveriges Schackförbund ser på Schack i skolan. Det digitala formatet gör också att det blir ett väldigt bra forum att utbyta erfarenheter och tankar med andra pedagoger över hela Sverige, säger Mikael.

Inbjudan till kursen hittar du här. Läs mer om SSFS pedagogkurser här

Frågor och anmälan till ofelia.thornqvist@schack.se Sista anmälningsdag är 25 augusti.