Skrällseger i Hisingen Open

Publicerad 9 januari, 2017 av Sverrir Thór

Pristagarna i Hisingen Open 2017. Vinnaren Peter Fendrich står längst till vänster. Foto: Arrangören.
Pristagarna i Hisingen Open 2017. Vinnaren Peter Fendrich står längst till vänster. Foto: Arrangören.

En av det nya schackårets fasta punkter varje år är Hisingen Open som av tradition spelas i Göteborg under årets första helg. I år blev inget undantag och vinnare blev mycket oväntat Peter Fendrich, Alingsås SS, som med sitt Elo-tal på 2002 var 15:e rankad i det 50 man starka startfältet.

Fendrich fick 6 poäng på de sju ronderna och kom därmed en halv poäng före förhandsfavoriten Ingvar Andreasson, SK Kamraterna, samt Kim Nygren, Burgsvik-Alva och Joel Åkesson, Manhem. Samtliga är betydligt högre rankade än Fendrich.

Hisingen Open arrangeras av Lundby SS och Götaverkens SK.