Svenska ungdomar spelade i Spanien

Publicerad 26 december, 2016 av Sverrir Thór

Dagarna innan jul var två svenska juniorer i Spanien och testade sina vingar i starka turneringar. Som schack.se tidigare har rapporterad blev Uppsala SSS William Cardenas inbjuden till en stark Berger-turnering och trots att svensken med god marginal var lägst rankad så gjorde han bra ifrån sig och tog 3 poäng på de nio ronderna, inklusive en mycket meriterande remi mot slutsegraren GM David Larino.

Cardenas hamnade på 8:e plats av tio och tog med sig 26 nya Elo-poäng och massor med erfarenhet hem i bagaget.

I den katalanska strandstaden Sitges deltog Lundspelaren Kaan Kücüksari som numera är registrerad under svensk flagg hos Fide i en stark öppen turnering. 13-åringen fick 4½ poäng av 9 möjliga och spelade bland annat remi mot en peruansk IM och slog en annan.

Cardenas turnering
Kücüksaris turnering