Rilton Cup dag 2: Skrällarna fortsätter hagla

Publicerad 28 december, 2016 av Sverrir Thór

IM Ari Ziegler fortsätter att vinna. Foto: Lars OA Hedlund.
IM Ari Ziegler fortsätter att vinna. Foto: Lars OA Hedlund.

Man kan lugnt säga att skrällarna haglade i andra ronden av Rilton Cup som spelades idag. Unge norrmannen, IM Lars Oskar Hauge som presenterade sig för svensk schackpublik i höstas när han kom tvåa i Västerås Open, vann en mycket meriterande seger över Ukrainas GM Martin Kravtsiv och även för näste stormästare i startlistan, tysken Matthias Blübaum blev det förlust, mot amerikanen IM Justin Sarkar.

Även namnkunnige israelen GM Evgeny Postny fick kapitulera mot en lägre rankad spelare och vad gäller svenskarna så blev det en del överraskande och bra resultat. Oskar von Bahr vann över GM Stefan Bromberger från Tyskland och Ari Ziegler följde upp segern mot Sam Sevian med ytterligare en fin amerikansk skalp, denna gång i form av IM Marc Esserman. Dessutom spelade IM Rauan Sagit remi mot GM Arturs Neiksans.

Vad gäller de yngre svenska spelarna så spelade Hampus Sörensen remi mot GM Juan Bellon och Baldur Teodor Petersson likaså, mot FM Ivan Babikov.

Efter två ronder har fjorton spelare full poäng, däribland Gata Kamsky och Ivan Sokolov samt ett antal svenskar. Bland dem finns Ziegler och von Bahr men även stormästarna Tiger Hillarp Persson, Hans Tikkanen och Erik Blomqvist.

Tredje ronden spelas imorgon, med start klockan 15 och då möts bland andra Gata Kamsky och Tiger Hillarp samt Sokolov och Hauge.

Turneringshemsidan