Legendaren Kamsky spelar Rilton Cup som startar imorgon

Publicerad 26 december, 2016 av Sverrir Thór

Imorgon klockan 15 inleds spelet i Rilton Cup och då kommer en riktig schacklegend till start då amerikanen Gata Kamsky på annandag jul bekräftade att han spelar i Stockholm. Det framgår av ett pressmeddelande från Rilton-kommittén.

Kamsky var en av världens mest lysande stjärnor på 1990-talet och ansågs vara en världsmästarkandidat men tog time-out från schacket 1997 för att satsa på en ”civil” karriär och utbildade sig till systemvetare. Han återupptog sedan schackspelandet 2004 och tog sig tillbaka till topp-tio i världen och vann bland annat World Cup.

– Detta är en ikonisk spelare som verkligen stör om i grytan. Han bekräftade sitt deltagande på annandag jul och kommer hit för att slåss om segern och ingenting annat, så vi är glada att han är med, säger Ingemar Falk, ordförande i Rilton-kommittén i en kommentar.

42-årige Kamsky blir rankad etta i turneringen.

Turneringshemsidan