Fem svenskar spelar i London

Publicerad 10 december, 2016 av Sverrir Thór

GM Erik Blomqvist. Foto: Lars OA Hedlund.
GM Erik Blomqvist. Foto: Lars OA Hedlund.

London Chess Classic är bara en del av en stor årlig schackfest i Storbritanniens huvudstad och parallellt med elitturneringen pågår en stark öppen turnering där många välbekanta namn återfinns i startlistan, eller vad sägs om Etalj Safarli, Etienne Bacrot, Ilya Smirin, Jaam Ehlvest med flera?

Fem svenskar deltar i den öppna turneringen och spetsen av den gruppen är Sverigemästaren GM Erik Blomqvist. De andra är GM Jonny Hector, FM Tom Rydström, Peter Korning och Toni Johansson. Blomqvist, Hector och Rydström vann alla sina partier i första ronden mot lägre rankade spelare medan Korning fick ta sig an unge GM Jan-Christian Schröder från Tyskland och förlorade. Toni Johansson stod över spel i första ronden, och fick en halv poäng.

Turneringshemsidan
Livesändningar